Webinar o proračunu EU-a 2021.-2027. za OCD-e u RH

Centar za razvoj javnog i neprofitnog sektora TIM4PIN organizirao je webinar za organizacije civilnoga društva na temu proračuna EU za sedmogodišnje razdoblje 2021.-2027.

Webinar se održao putem platforme Zoom dana 25. siječnja 2021. s ciljem upoznavanja sudionika s novostima vezanim za navedeno sedmogodišnje razdoblje.

Najveća novost su velika dodatna sredstva EU nove generacije uz sam proračun EU-a. U okviru EU nove generacije najveći je Fond za oporavak i otpornost iz kojeg je Hrvatskoj dodijeljeno 6,2 milijardi eura bespovratnih sredstava i 2,4 milijarde eura povoljnih zajmova, što daje sadašnjim i budućim korisnicima EU fondova puno veću priliku za financiranje projekata.

Uvodnim i pozdravnim riječima na početku webinara obratili su se Davor Vašiček, predsjednik Centra za razvoj javnog i neprofitnog sektora TIM4PIN i Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

OCD-ovi biti će i ubuduće važni dionici u natječajima/projektima unutar prioriteta ESF+. Na kraju izlaganja sudionici su postavljali pitanja i razmjenili svoja iskustva i mišljenja, a najviše su se dotakli aktualnog javnog poziva za jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice gdje treba biti „najbrži prst“ odnosno po novom „najbrže doći do pošte“