Održana radionica na temu "Mogućnosti primjene islandskih primjera dobre prakse i metodologije u modeliranju integriranog mjesta pristupa uslugama rane intervencije u djetinjstvu

Dana 18. ožujka 2024. od strane Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) održana je radionica strateškog planiranja na temu "Mogućnosti primjene islandskih primjera dobre prakse i metodologije u modeliranju integriranog mjesta pristupa uslugama rane intervencije u djetinjstvu u Krapinsko-zagorskoj županiji".

Dana 18. ožujka 2024. od strane Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) održana je radionica strateškog planiranja na temu "Mogućnosti primjene islandskih primjera dobre prakse i metodologije u modeliranju integriranog mjesta pristupa uslugama rane intervencije u djetinjstvu u Krapinsko-zagorskoj županiji". Radionica je održana u okviru projekta „Koalicija za ranu intervenciju u djetinjstvu" financiranog iz Fonda bilateralne suradnje i podržanog kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Cilj radionice bio je osmisliti misiju, viziju i daljnje korake u uspostavi jedinstvenog mjesta pristupa uslugama rane intervencije u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kroz radne zadatke također se raspravljalo o mogućnostima i preprekama s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama u razvoju i njihova djeca te dionici društva (u području zdravstva, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja te lokalne i regionalne samouprave) od kojih ti roditelji i djeca dobivaju pomoć i podršku.

Ovakav vid suradnje pomaže u povezivanju dionika te boljem usmjeravanju roditelja djece s teškoćama kada zatraže određenu pomoć i podršku.

Ispred udruge na radionici je sudjelovala predsjednica Mirjana Janžek.